Sunday, December 1, 2019

Prajitura cu nuca si bezea

Ingrediente

  • Pentru foi :
  • 150g unt
  • 3 galbenusuri
  • 1 pahar de smantana
  • 1 pahar de zahar
  • 1 praf de copt
  • 150g nuca prajita si zdrobita
  • faina cat cuprinde
  • Pentru crema:
  • foaia cu nuca se sfarama
  • 1 cana de lapte
  • 1/2 cana zahar
  • 2 linguri cacao
  • 2 esente de rom
  • Pentru bezea:
  • 3 albusuri
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingura cacao

Mod de preparare

Se pune untul la topit, apoi se ia de pe foc si se adauga treptat galbenusurile. Dupa ce s-au amestecat bine galbenusurile cu untul, se adauga si celelalte ingrediente pentru foi, mai putin nuca. Se imparte compozitia pentru trei foi si se fac doua foi simple,iar in compozitia pentru a treia foaie se pune si nuca.
Crema se prepara astfel:
Foaia cu nuca se sfarama; se pune la fiert laptele cu zaharul, iar cand e zaharul topit se adauga cacaoa, esenta de rom si foaia cunuca, sfaramata.
Pentru bezea: batem albusurile cu 4 linguri de zahar, pe aburi, pana are o consistenta buna bezeaua.
Pe o tava asezam prima foaie de prajitura, punem apoi crema si cea de-a doua foaie, iar deasupra bezeaua; peste bezea presaram o de cacao data prin sita.

No comments:

Post a Comment