Ingrediente
- Pentru foi :
 - 150g unt
 - 3 galbenusuri
 - 1 pahar de smantana
 - 1 pahar de zahar
 - 1 praf de copt
 - 150g nuca prajita si zdrobita
 - faina cat cuprinde
 - Pentru crema:
 - foaia cu nuca se sfarama
 - 1 cana de lapte
 - 1/2 cana zahar
 - 2 linguri cacao
 - 2 esente de rom
 - Pentru bezea:
 - 3 albusuri
 - 4 linguri zahar
 - 1 lingura cacao
 
Mod de preparare
Se pune untul la topit, apoi se ia de pe foc si se adauga treptat galbenusurile. Dupa ce s-au amestecat bine galbenusurile cu untul, se adauga si celelalte ingrediente pentru foi, mai putin nuca. Se imparte compozitia pentru trei foi si se fac doua foi simple,iar in compozitia pentru a treia foaie se pune si nuca.
Crema se prepara astfel:
Foaia cu nuca se sfarama; se pune la fiert laptele cu zaharul, iar cand e zaharul topit se adauga cacaoa, esenta de rom si foaia cunuca, sfaramata.
Pentru bezea: batem albusurile cu 4 linguri de zahar, pe aburi, pana are o consistenta buna bezeaua.
Pe o tava asezam prima foaie de prajitura, punem apoi crema si cea de-a doua foaie, iar deasupra bezeaua; peste bezea presaram o de cacao data prin sita.
Crema se prepara astfel:
Pentru bezea: batem albusurile cu 4 linguri de zahar, pe aburi, pana are o consistenta buna bezeaua.
Pe o tava asezam prima foaie de prajitura, punem apoi crema si cea de-a doua foaie, iar deasupra bezeaua; peste bezea presaram o de cacao data prin sita.
No comments:
Post a Comment